Tradisjonsmat (1328)
Tilbehør (1298)
Suppe & Saus (755)
Spesialkost (137)
Småretter (1041)
Salat & Vegetar (573)
Pasta & Pizza (320)
Kjøtt
   Vilt (40)
   Svin (245)
   Storfe
   Rådyr (45)
   Reinsdyr (75)
   Pølseretter (122)
   Lam (227)
   Kjøttdeig (109)
   Kanin/Hare (70)
   Kalv (136)
   Hjort (67)
   Gryteretter (174)
   Elg (70)
   Andre (87)
Internasjonale (1302)
Fugl (760)
Fisk (1919)
Drikke (2518)
Dessert & Kake (1747)

Logg inn






Glemt passordet?
Ingen konto ennå? Registrer deg!
16038 oppskrifter!
md_header.jpg
Del p Facebook
Din vurdering
0
Favorisert:
0

Oksestek stekt i gryte

Ingredienser
Man bruker f.eks. mørbradstek, filetkam eller isbenstek
1 1/2 kg oksekjøtt med ben
eller1 kg kjøtt uten ben
2 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
ca. 5 dl vann eller buljong
SAUS
ca. 5 dl stekesjy
2 ss hvetemel
STEKETID: 1 1/2-2 timer
Porsjoner
6
Tilberedning
Stell kjøttet, tørk det godt og bind det opp om nødvendig.

Brun smøret i gryte. Legg kjøttet i og brun det på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la steken surre under lokk på svak varme eller i ovnen (ca. 175 grader). Øs steken av og til. Snu steken når halve steketiden er gått. Spe når det er nødvendig.Ta steken opp.

Spe sjyen om nødvendig. Jevn den med hvetemel. La sausen koke 5-10 minutter og smak den til.

Server steken med saus, kokte eller stekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk og bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles.